”A şti cum să îmbătrâneşti este o capodoperă a înţelepciunii, și unul din cele mai dificile capitole din marea artă de a trăi.”– Henri Amiel
În data de 04.10.2024, un număr de 103 de persoane vârstnice din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice și a Centrului de Zi de Asistenţă şi Recuperare pentru Persoane Vârstnice, centre aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov, au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.
Activitatea s-a desfășurat în sala de mese a imobilului în care funcționează centrele, spaţiu ce a fost accesorizat de către personalul de specialitate cu elemente/ obiecte populare personale, având în vedere faptul că tematica stabilită pentru acest an a fost – tradițional românesc .
Pe parcursul zilei, vârstnicii s-au bucurat de servirea meselor într-un mod cu totul elegant, distinct de restul zilelor.
În cuvântul de deschidere, șeful de serviciu a felicitat toți vârstnicii prezenți pentru demnitatea statutului acestora, încurajându-i să fie recunoscători pentru fiecare zi și să trăiască fiecare clipă cu bucurie, apreciind că nu sunt singuri și că au alături oameni ce îi pot sprijini necondiţionat.
La ceas aniversar, vârstnicii au adus mulțumire lui Dumnezeu, prin mijlocirea preotului care deservește căminul, care în câteva cuvinte a accentuat raportarea la viață ca la un dar neprețuit, de care ar trebui să se preocupe necontenit și mai ales să fie recunoscători față de Cel care a dăruit-o.
Ca în fiecare an, personalului de specialitate care se preocupă de organizarea acestui eveniment, i s-au alăturat oameni inimoși ce au răspuns invitației de a fi părtași bucuriei zilei și care au adus un plus de valoare acţiunii.
Astfel, pe lângă meniul de sărbătoare servit, vârstnicii au avut parte de surprize muzicale pe sufletul dumnealor asigurate de Formația Atomic, o suită de dansuri populare susținută de copiii din cadrul Asociației Culturale Junii Săceleni, precum și de momente de umor – o scurtă scenetă oferită de către personalul de specialitate al căminului.
Decorul, bucatele alese, muzica populară interpretată live, dansul copiilor, au trezit în sufletul vârstnicilor amintiri vii, nostalgii ale tinereții, precum și o stare de bine și multă bucurie.
Mulţumim pentru implicare tuturor partenerilor, dna Oana Guranda – Asociaţia Harta Viselor, dlui Sdrăilă Nicolae – Formaţia Atomic şi dnei Otilia Ovesia – Asociația Culturală Junii Săceleni.