Fericirea constă, în primul rând, în sănătate.
George Williams Curtis
O îmbătrânire sănătoasă se referă la prevenirea și reducerea efectelor nedorite ale îmbătrânirii.
Dezvoltarea anumitor obiceiuri sănătoase, respectarea unei diete corespunzătoare, efectuarea de exercitii în mod regulat, păstrarea activității mentale, ajută la mentinerea sănătății fizice si mentale, evitarea bolilor, precum și la susținerea unei vieți active și independente.
Atunci când este necesară susținerea organismului cu tratament medicamentos, personalul medical asigură: monitorizarea în scop preventiv şi terapeutic a stării de sănătate a beneficiarilor; adaptează regimul de viaţă și cel alimentar conform indicațiilor specialiștilor; asigură evidența acordării medicaţiei pentru fiecare beneficiar.
Asistenții medicali din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice asigură înscrierea beneficiarilor la medicii de familie în cazul în care nu se află în evidențele acestora, iar pentru beneficiarii fără aparținători sau care nu se mai pot implica în astfel de activități, asistenții medicali păstrează legătura cu medicii de familie pentru: ridicare rețetelor cronice sau simple, bilete de trimitere, sau, în situații excepționale, solicită prezența medicului de familie în cămin.
De asemenea, asistenții medicali asigură programarea și însoțirea vârstnicilor la consultații de specialitate, sau oferă sprijin pentru depunerea documentației în vederea obținerii calității de asigurat la Casa de Asigurări de Sănătate, precum și a unor dispozitive medicale.
Este de menționat faptul că pentru jumătate din numărul vârstnicilor rezidenți în prezent în cămin, asistenții medicali asigură achiziționarea tratamentul medicamentos lunar recomandat. Pentru persoanele vârstnice care nu realizează niciun fel de venit sau realizează venituri, dar sunt lipsiți de capacitatea gestionării acestora, tratamentul medicamentos este suportat din bugetul local conform legislației în vigoare.
-
-