Luna iunie a reprezentat a un adevărat maraton al evenimentelor, desfășurate în cadrul Centrului de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc ”Astra”.
Astfel, cu ocazia marcării Zilei Împotriva Violenței asupra Copilului, în data de 05.06.2024, am organizat împreună cu copiii noștri, scenete/jocuri de rol, în care am scos în evidență necesitatea respectării drepturilor copilului și, mai ales, limitarea violenței îndreptate asupra copiilor.
Finalul anului școlar l-am serbat diferit, prin încununarea reușitelor copiilor în cadrul Concursului literar ”Ai carte, ai parte!”, a IX-a ediție a acestui concurs anual, organizat în cadrul centrului, intitulat ”Poezie în lumea copilăriei”. Fiecare copil a avut ocazia de a recita câte o poezie în fața unui juriu, iar la proba scrisă au prezentat rezumatul unui ”Drept al copilului”. Premiile au fost pe măsură, mulțumim sponsorilor cu această ocazie!
În colaborare cu OAKI Brașov, copiii, beneficiari ai Centrului de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc ”Astra”, au participat la mai multe jocuri de grup, organizate de animatori, cu ocazia serbării zilelor de naștere. Nu a lipsit nici teatrul de păpuși organizat pentru copii în data de 13.06.2024 de o trupă specială de păpușari.
În data de 21.06.2024 ne-am bucurat de o activitate de educație financiară ”Târgul de chilipiruri” – pe baza punctelor bonus primite la activitățile desfășurate în cadrul centrului, copiii au avut ocazia de a își procura diferite obiecte de joacă și dulciuri, fiind atenți în același timp la modul în care își cheltuie ”economiile”.
De asemenea, copiii au participat la o serie de sesiuni de meloterapie, unde s-au simțit încântați, entuziasmați și implicați, majoritatea prima experiență, în ceea ce privește întâlnirea cu instrumentele muzicale. Putem spune că am observat o îmbunătățire a stării emoționale a copiilor, în urma experiențelor muzicale desfășurate de-a lungul a 12 sesiuni.
Luna am încheiat-o vineri, 28.06.2024, cu o ieșire, împreună cu cu toți copiii, în zona de agrement de la Lacul Noua, bucurându-ne de natură, chiar de la începutul vacanței.
Vă ținem la curent cu activitățile viitoare pentru că urmează luna iulie cu super activități de vacanță și excursii pregătite pentru copii!
Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc ”Astra”

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content