Concursul individual de șah pentru seniori, Ediția I
”În viaţă, spre deosebire de şah, jocul continuă şi după mat.” Isaac Asimov

În data de 20.06.2024, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice s-a desfășurat Concursul individual de șah pentru seniori. Scopul organizării acestui concurs a fost urmărirea beneficiilor jocului de șah asupra vârstnicilor rezidenți, respectiv prevenirea demenței senile și a bolii Alzheimer, îmbunătățirea puterii de concentrare, alungarea depresiei și anxietății, stimularea creșterii dendritelor, precum și stimularea dorinței de a ne face să fim mai buni, în toate acțiunile noastre.
Concursul s-a desfășurat într-un loc special amenajat din cadrul căminului, în intervalul orar 930-1500 și a fost coordonat de dna Iulia Sima, voluntar, jucător profesionist de șah. Inițial, la concurs s-au înscris 11 persoane vârstnice practicante ale jocului de șah, dar în final au participat 9 jucători.
Pe parcursul desfășurării concursului, tuturor participanților li s-au acordat gustări sărate și dulci, precum și băuturi răcoritoare, atmosfera fiind una destinsă, plăcută, dar și competitivă.
La final, vârstnicii participanți au fost apreciați prin acordarea de diplome și medalii, iar câștigătorilor primelor trei locuri, li s-au acordat cupe și premii, constând în produse cosmetice, dulciuri și băuturi răcoritoare.
Persoanele participante au considerat concursul ca fiind o activitate de socializare plăcută și antrenantă, benefică pentru sănătate, inteligență și bună dispoziție.
Pentru organizatori a fost o experiență inedită, cu provocări și satisfacții multiple și cu dorința de a mai organiza astfel de competiții pe viitor.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content