Direcția de Asistență Socială Brașov, prin structurile abilitate, a organizat evenimentului „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!”, ce s-a desfășura în data de 01.06.2024, în intervalul orar 10,00 – 15,00, în Parcul din Centrul Civic.
La acest eveniment au fost invitați atât copii dizabilități și/sau CES, cât şi copii aflaţi în situaţii vulnerabile din comunitate. Aceștia au avut posibilitatea de a participa la o succesiune de activități menite să susțină sporirea încrederii în forțele proprii, creativitatea, imaginația, comunicarea, spiritul de echipă prin:
• activități cu caracter competițional: popice, curse cu obstacole;
• atelier de sculptură și alte ateliere creative precum : Căsuța piticilor”, ”Micul Picasso”
• activități interactive: dans, mimă, jocuri specifice vârstei copilăriei, face-painting, desene pe asfalt;
• activități cultural – artistice: reprezentații de dansuri și cântece tradiționale – ”Copilărie, plai de cânt!”
• parada pe roți: biciclete, triciclete, trotinete, scaune rulante și altele;
• activități pentru dezvoltarea spiritului civic: să circulăm responsabil pe drumurile publice, dezvoltarea capacității de a reacționa într-o situație de risc, situație de prim ajutor, etc.
Totodată cu această ocazie s-a realizat și informarea comunității cu privire la serviciile sociale existente, care să vină în sprijinul cetăţenilor, şi la drepturile copiilor, cu precădere asupra celor cu dizabilități și/sau CES inclusiv prin distribuirea de materiale informative.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content