În perioada februarie – aprilie 2024, Serviciile sociale pentru victimele violenței domestice, prin personalul de specialitate, în colaborare cu Club Soroptimist Internațional Brașov,  au desfășurat o amplă activitate de conștientizare a bullying-ului în rândul elevilor din clasele IX-X-a, părinților și cadrelor didactice din cadrul Colegiului Tehnic de Transporturi Brașov. Proiectul a vizat informarea, educarea și creșterea gradului de implicare a participanților cu privire la fenomenul de bullying cu scopul prevenirii și combaterii violenței în școală.  Elevii au identificat formele de bullying, consecințele acestuia, modalități eficiente de intervenție. Părinții și cadrele didactice au fost sprijiniți în vederea unei relaționări eficiente cu elevii adolescenții, fiind analizate provocările specifice perioadei de adolescență.

În luna aprilie, la sediul Direcției de Asistență Socială, Serviciile sociale pentru victimele violenței domestice, prin personalul de specialitate, în colaborare cu Asociația pentru Relații Comunitare

ARC, a avut loc un schimb de experiență cu specialiști, reprezentanți a 13 organizații neguvernamentale din Republica Moldova, din domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice. Au fost discutate procedurile de lucru, activitățile desfășurate, serviciile oferite, programele desfășurate în cadrul Centrului de primire în regim de urgență pentru protecția victimelor violenței domestice, Centrul de informare și sensibilizare a populației și în cadrul Centrului de asistență destinat agresorilor. Activitatea a facilitat schimbul de informații între specialiști cu privire la cadrul legislativ în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice din România și din Republica Moldova.

Dacă te confrunți cu situații de violență domestică și ai nevoie de ajutor, apelează la noi pentru sprijin!

Date de contact:
Telefon: 0770909172; 0746217987
0368.469995, int. 889; 835; 891
E-mail: dasbv@dasbv.ro

Poza 1

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content